Varful Penteleu – 15 august 2011

In Muntii Penteleu am pleca dupa o mica bauta cu prietenii pe care am resimtit-o din plin desi traseul nu e deloc greu pentru ca in cea mai mare parte a timpului se merge pe un drum forestier.
In drum spre Varlaam, locul unde avea sa ne intalnim si cu celelate masini, am facut o oprire la Patarlagele pentru a-i lua in masina mea unde mai erau Vladut si Livia pe Magda si pe Andrei, Kia urmand sa-si astepte propietarul pana diseara in parcarea de la Penny si profitand de faptul ca ceilalti erau inca in urma noastra am oprit si la Nehoiu pentru a alimenta si a face unele cumparaturi.
 

La locul de intalnire dam de Wizzard care impreuna cu Anca, sora si prietenul acesteia venisera de la Siriu. Facem introducerile de rigoare si pana sa apara masina lui Marian dam pe gat o sticla de Bucegi de 0.5L impartita frateste. In curand apar si Iulian Marinescu venit singur cu masina si Marian impreuna cu Mada, Alinuta, Monica si Pogo care se afla la prima iesire la munte cu UT.
 
Mai mergem cativa km pe un drum pietruit si apoi parcam masinile la intersectia cu un forestier, ne echipam si apoi plecam voiosi. Dupa cateva minute Vladut isi da seama ca nu am luat-o pe unde trebuie si ca trebuie sa ne intoarcem sa o luam pe alt drum. Facem cale intoarsa la masini si pornim si mai voiosi pe un drum care arata mai bine ca precedentul numai ca dupa vreo 15-20 minute un nene padurar care cobora la vale intr-o masina cu numar de Bulgaria ne da vestea ca nu am luat-o nici acum bine si ne indica pe unde e drumul corect.
 
Gasim in sfarsit drumul la a treia incercare si plecam fara nici un chef spre varf. Traseul alterneaza cand pe drum forestier cand prin padure pe niste poteci care taie serpentinele. Pogo e in culmea fericirii si alearga bezmetic inaintea noastra consumandu-si energia, si pe a lui si pe a noastra pentru ca de cele mai multe ori se opreste brusc in picioarele celor din fata stricandu-le ritmul.
 
Aproape de iesirea in golul alpin dam de o stana pusa chiar in drum dar Pogo scapa nebatut de cateii care aveau grija de oi pentru ca erau toropiti de caldura si n-aveau chef sa iasa de la umbra.
 
Dupa ce trecem de stana si iesim in pasune urmeaza cea mai grea parte a traseului pentru ca de acum nu mai avem pic de umbra dar tragem de noi, mai facem o oprire la afine si intr-un final ajungem la statia meteo unde ne asezam la o masa mare facuta dintr-un bustean taiat in doua. Iulian Marinescu, sa-i dea D-zeu sanatate, scoate 2 cutii de bere pe care le bem din cateva inghitituri fara sa mai tinem cont ca sunt calde si daca tot ne-am oprit scoatem si ce avem de mancare desi Vladut nu e prea incantat de idee, el preferand sa mancam pe varful Penteleu care e doar la 10 minute de mers.
 
Toata lumea este emotionata stiind ca in curand vom cuceri inca un miar pe care putina lume a ajuns, Monica lacrimeaza iar Magda nu-si mai gaseste cuvintele si cand vine vorba de Obsedat (stiti voi… baiatul acela de la poalele muntilor care le suna pe fete in noapte) exclama: "Cine? Obsedatul? Mihai… Predoi?" Pfff!!! Ma fac ca nu aud si pun asocierea mea cu personajul dubios pe seama oboselii Magdei.
 
Urmeaza lenea pe varf timp de vreo jumate de ora si apoi coborarea la masini pe acelasi traseu ca la urcare din cauza lipsei de timp. Singura variatie a fost cand absolut toata lumea mai putin eu s-a bagat prin balarii ca sa ocoleasca stana. Eu am ales sa merg pe drum si sa trec pe langa stana dar singurele animale intalnite au fost un cocos si vreo 3 gaini, cainii si oile disparand intre timp.
 
Pana sa ajungem la masini am trecut si pe langa vreo 4 cai care stateau foarte prost cu nervii dar dupa cum a remarcat Marian era normal avand in vedere ca le zdranganea toata ziua in cap o talanga.
 
Ajunsi la masini dupa vreo 7 ore ne schimbam, Pogo face fortat o baie rece si apoi mancam pepenele pus de Andrei la racit in apa paraului. Stabilim sa mai facem o oprire la o punte suspendata peste Basca sa facem cateva poze si apoi ne regrupam iar la Patarlagele mai intai la Penny in parcare ca sa-si recupereze Andrei masina si apoi 50 m mai incolo la Petrom unde dupa ce bem cafea ne luam la revedere si plecam spre casa.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.