RT Parang

Data: 31 iulie – 2 august 2009
Locatie: Muntii Parang

Lauda CFR-ului! Trenul de la 00:20 cu care trebuia sa plecam a intarziat cu vreo 90 de minute. Asta e! Ne antrenam cu statul pe jos ca oricum unii nu au prins bilete. Ne imprastiem prin vreo 3 vagoane si ne reunim pe la 9:00 cand ajungem in Petrosani. De acolo, luam un rechin pana la baza telescaunului. Se dezbate mult dar lenea matinala castiga: hotaram sa urcam pe cablu. Majoritatea ne luam rucsacul in brate si urcam. Daca il puneam langa noi trebuia sa platim 8,5 Ron in plus… Sa nu intelegeti gresit: nu era nimeni la coada, pur si simplu asta era regula. La fel cum regula era sa platim “taxa de munte”. Asa ca am primit “bilet de munte”.

Am inceput sa urcam pe la 12:00, dupa un brunch copios. Am ocolit Parangul Mic, am mers direct spre Carja. Pe drum am intalnit cai cu nechezit dubios, un caine muntoman si panorama Sureanului. Un obiectiv mai frumos decat altul!

Pe la 16:00 eram si pe Parangul Mare. Deja se innorase. Stiam si de amenintarile meteorologilor iar fulgerele din zare nu aratau deloc bine. Ne-am gandit si razgandit si s-a decis sa scurtam brusc traseul spre Lacul Rosiile. Si cand spun brusc, apai brusc a fost! O panta care sa tot fi avut si 70 de grade si muuuuulti bolovani. Iar noi: hop – hop – hop: caprite printre ei.

Am plantat corturile, 8 la numar, divizate in "cartierul ANAT", "Husky de 2" si "Restul". Cand toate au fost gata, intocmai ca in povestea Caprei cu 3 iezi, am mers sa savuram o cafea si o bere pe terasa. Si poza lui Andrei arata cel mai bine de ce ne-am indragostit noi de aceasta terasa de piatra. O priveliste unica!

Mai departe… nu stiu ce s-a intamplat ca am adormit cat era inca lumina afara. Si m-am trezit pe o lumina mai calda, de dimineata.

La coborare am coborat. Muuult am coborat! Bolovan, lac glaciar, bolovan, jnepeni si iar bolovani. Echipa de 7 salvamontisti ce plecasera sa salveze accidentata de la Lacul Mandra. Apoi un drum luuuung forestier pana la cabana Groapa Seaca unde surpriza: nu au bere… sau orice aliment! E deschisa doar pentru cazare. Dar totusi, mai mare surpriza cand am vazut ca rechinul arvunit nu si-a facut aparitia. Dar acum.. noi suntem turisti cu stil! Ne-am multumit si cu o Toyota si alt bolid 4×4 tip truck in care am incaput toti ramasi. Ne-au dus pana la pasarela de la gara. Exact la timp pentru bilete, o bere/inghetata/chipsuri/etc si sus in tren.
Aproape de orele 22:00 eram in Gara de Nord.
Faina tura domne! Faini munti in Romania asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.