Retezat 5 – 8 august 2011 – A treia zi

Citeste si:
Retezat 5 – 8 august 2011 – Prima zi
Retezat 5 – 8 august 2011 – A doua zi

A treia zi ma trezesc cu o pofta teribila de bere. Spre seara urmeaza sa campam la Pietrele si acolo se gaseste bere din belsug drept urmare numai la bere mi-a stat capul toata ziua.

Spre deosebire de ziua trecuta cand am facut traseul cu rucsace usoare in spate de data asta urmeaza sa plecam echipati complet. In afara de Vladut si Livia nimeni nu pare prea entuziasmat. Pentru ca azi e randul lui Vali sa care cortul iar mancare nu prea mai am rucsacul meu e destul de usor.
In drum spre Saua Judele profit de faptul ca am ramas mai in urma si ma opresc pentru cateva momente intr-un boschet ca sa admir Lacul Viorica. Curand apare si Vladimir si hotarasc sa il astept si pe el sa se reculeaga apoi pornim la drum amandoi mult mai usurati. Dupa un urcus pe bolovani regasim o parte a grupului odihnindu-se calare pe niste pietre, lipsesc doar Vladut, Laura, Lollek, Livia si cu Maria care au plecat catre varf.
 

Nu avem rabdare sa-i asteptam si eu cu Vladimir, Ancuta si Vali urmati indeaproape de Magda si Andrei plecam mai departe. Ancuta nu se simte prea bine si urca cu oarecare dificultate pe bolovani. Eu cu Vladimir luam ceva avant dar dupa primul popas la rugamintea Ancutei reducem ritmul.
Ajunsi in sa facem un popas mai mare prilej pentru Vali sa ne serveasca cu niste jeleuri de fructe foarte bune. Pentru ca nu are stare Vladut porneste catre varful Bucura urmat de Livia, Elias si Wizzard. Desi poteca pe care urmeaza sa mergem in continuare trece foarte aproape de varf noi ceilalti alegem sa nu mai urcam si plecam cam fara tragere de inima catre Saua Retezatului unde urmeaza sa facem un popas mai lung. Cu toate ca initial mai multi dintre noi planuiam sa nu mai urcam si Varful Retezat odata ajunsi in sa ne razgandim si nu o mai luam spre Pietrele prin Valea Stanisoarei spre disperarea lui Vali care chiar nu mai avea chef de urcat.
Odata ajuns in varf dupa un urcus scurt dar ostovitor eu ma lungesc intre doua pietre si reusesc sa atipesc putin. Se da plecarea si usor buimac ajung in dreptul unei pante abrupte unde ii gasesc pe majoritatea chinuindu-se sa coboare usor panicati pe o poteca alunecoasa desi in stanga lor la cativa metri e poteca marcata pe unde se poate cobori fara probleme.
La un moment dat Andrei si cu Magda desi nu mai aveau mult de coborat se razgandesc si incep sa urce inapoi spre varf urmand sa coboare in Saua Retezatului si apoi in Valea Stanisoarei. Noi ne continuam drumul pe culme spre Vf Lolaia pe care nu-l mai urcam insa. Mie imi e gandul numai la bere si de abia astept sa scap de culmea asta plina de pietre si bolovani. Fac un mic popas sa-mi trag sufletul apoi fac schimb de rucsace cu Vali si plec mai departe. Il ajung pe Vladut care imi arata undeva prin padure cabana Pietrele. Incep salivez instant si intru in "beer mode". Ii dau bataie printre pietre printre jnepeni si curand ma trezesc singur langa un stalp care indica ca mai avem o ora pana la cabana.
Las rucascul jos, ma descalt de bocanci si ma pun pe o piatra ca sa-i astept si pe ceilalti. Dupa cateva minute apare si Vali apoi Vladut, Livia, Lollek si Wizzard.
Livia descopera ca sunt o gramada de afine in jurul nostru si in urmatoarea jumatate de ora aproape golim locul de afine. Renuntam sa-i mai asteptam si pe ceilalti din cauza tantarilor care sunt tot mai agresivi si ne inteapa chiar si prin haine.
Dupa aproape o ora de coborat lejer prin padure ajungem in fine la cabana si dam navala sa cumparam bere dar dupa atatea afine parca nu prea mai intra.
Ne intalnim si cu Andrei care ne anunta ca locul de campare e plin si nu sunt sanse prea mari sa gasim suficiente locuri pentru toate corturile, incercam sa vedem daca mai sunt locuri la cabana dar nu avem succes asa ca dupa ce ne strangem toti pornim sa cautam locuri de cort.
Intr-adevar locul de campare e plin si incercam sa gasim niste locuri in imediata apropiere in padure dar toata zona e un imens wc in aer liber. In cele din urma Vladut gaseste un luminis potrivit si incepem sa ne instalam corturile, mai putin Wizzard pentru ca Maria s-a oprit sa se spele langa cabana si o parte din cort se afla la ea.
Dupa ce pun cortul cu Vali plec impreuna cu Vladut sa luam niste bere si sa umplem sticlele cu apa si pe drum ne intalnim cu Maria si cu Wizzard care bombane ca trebuie sa puna cortul pe intuneric. Aflam ulterior ca i-a atins cel mai adanc nerv al Mariei cu reprosurile lui dar totusi nu observam sa aiba vre-un ochi umflat (ma refer la Wizzard).
Pentru ca a venit fara Anca la munte Wizzard a ramas fara mancare in primele doua zile. Acum nu mai are decat o conserva de peste iar la cabana nu gaseste nimic care sa-i placa in afara de bere asa ca il adoptam noi si ii oferim din ciorba preparata la primus de Vali si Ancuta.
Dupa ce mancam agatam pungile cu mancare si gunoi prin copaci, bagam putin spaima in fete spunandu-le ca e foarte posibil sa ne viziteze ursul la noapte mai ales ca am si vazut o urma de urs cand coboram spre cabana si apoi ne bagam la somn dar nu inainte de a scoate afara din cort vreo 4-5 paianjeni mari.

Citeste si Retezat 5 – 8 august 2011 – ziua 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.