Incercare de RT – Dobrogea

Astfel,

A fost vorba de o tura ceva mai lunga cu masinile (950km) pe traseul:

Bucuresti – Cernavoda (la stanga) – Capidava – mtii Macin – Macin – Niculitel – manastirea Cocos – manastirea Saon – manastirea Cilic Dere – Tulcea (somnic) – Babadag – cetatea Heraclea (Enisala) – cetatea Histria – Vama Veche – 2 Mai (micul golf – Sea Temple) – Bucuresti.

A fost o tura destul de obositoare, cel putin pentru mine, care in noaptea de dinainte dormisem doar o ora jumatate, am consumat doua rezervoare de benzina, dar din punctul meu de vedere a meritat fiecare clipa.

Pe scurt, primul obiectiv a reprezentat oprirea din parcarea de pe autostrada unde s-a mancat putin, asa de dimineata, s-au schimbat echipajele intre ele si m-am dat rotocolu’ putin cu ionut. Urmatoarea oprire a fost la cetatea romana de la Capidava; dragut, brat de Dunare sub soare caldut de primavara. Dupa asta ne-am oprit undeva pe drumul dintre Cerna si Macin ca sa urcam pe un delusor si sa admiram cate ceva din muntii Macin. Am fi vrut sa mancam in Macin sau Niculitel, dar nu am gasit nimic de incredere. S-au vizitat apoi manastirile Cocos, Saon, Cilic Dere (daca sunteti in criza de timp, eu

zic ca puteti sa ratati Saon; celelalte doua ar trebui sa fie oarecum obligatorii, sau cel putin Cilic Dere). In  Tulcea am gasit cazare la pensiunea ‘Casa albastra’ pe malul lacului Ciuperca. Seara am iesit sa luam cate ceva de la magazin si am nimerit peste monumentul inchinat

independentei, un punct de belvedere ce nu ar trebui ratat.

A doua zi am vizitat cetatea Heraclea de langa Enisala, cu vedere superba catre lacul Razim si discutii cu un cioban si un locuitor din Enisala la barul din localitate (Brotacel). apoi cetatea si muzeul de la Histria. Urmatoarea oprire a fost la Vama Veche, cu plimbari pe

plaja, adunat de scoici si sesiune foto. Desi Vladutz n-ar mai fi vrut sa ne mai oprim si in 2 Mai, eu am facut-o si am descoperit ca la ‘micul golf’ este deschis un restauran, Sea Temple. Asa ca Vladutz a facut cale intoarsa de la Mangalia ca sa mancam cu totii. Orele fiind inaintate, am renuntat la variant cu intoarcerea prin Negru Voda/Adamclisi/Ostrov/Calarasi si am ales varianta clasica.

Drumurile pe care am fost au fost toate foarte bune, am tare bine. Mai putin drumurile catre cele trei manastiri din prima zi, unde, daca se merge cu atentia marita, se ajunge la liman.

Orisicat, daca intereseaza pe cineva, bacul de la Ostrov (Chiciu) este deschis in intervalul orar 7-22, cu curse din jumatate in jumatate din ora [punct trecere bac Chiciu – 0242/312397].

Puncte de interes in Dobrogea ar mai fi, pe langa Adamclisi si manastirea Dervent, Cheile Dobrogei si fosta manastire Colelia. Dar toate astea in tura urmatoare, care nu este chiar asa de departe.

numai de bine,

bogdan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.