Cabana Cuca, 12 – 13 noiembrie 2011

Sambata dimineata mi-am luat Ascona din parcare si am plecat sa-mi adun pasagerii de pe la casele lor, mai intai pe Vladimir si pe Ancuta, apoi pe Kilo si in cele din urma pe Iulica, urmand a pleca catre cabana Cuca sa-l sarbatorim pe Marean cu putina intarziere.

Prima regrupare mai serioasa am facut-o abia la cabana Voina unde i-am intalnit stand la o ciorba pe Marean, Mada, Ion si pe Cincineru. Drumul de la Leresti la Voina se prezinta intr-o stare neasteptat de buna fiind reabilitat integral, hartoapele si asfaltul de proasta calitate devenind acum doar amintiri. Nu dupa foarte mult timp de cand am sosit noi la cabana au venit si ceilalti cu masina condusa de Apollo (Laura, Babau, Maria si Alinuta). Fiind in formula aproape completa (cu Grasu avea sa ne vedem la Cuca) am pornit voiosi catre locul in care urma sa ne petrecem weekendul, cabana Cuca.

Pe drum spre cabana ne-am impartit in mai multe grupulete, in fiecare grup discutandu-se, normal, lucruri diferite. Eu si cu baietii, mai in fata decat restul, ne-am adus aminte de clipe minunate ale copilariei si de micile prostioare pe care le mai faceam. Ne-am simtit minunat povestind, doar Cincineru refuzand sa paseasca cu noi in timp dar il prindem noi la un cico.

Ajunsi la cabana ne-am reintalnit (unii dintre noi) cu nea Romica, cabanierul care are grija de Cuca. Am depanat si cu dansul amintiri placute de la primele noastre intalniri mai putin eu pentru ca aveam putina treaba prin cabana. Profitand de vremea oarecum buna Iulian impreuna cu Kilo au decis sa faca o scurta plimbare pana pe varful Papusa. Am fi vrut sa mergem noi ceilalti dar euforia revederii cu Romica si cu cabana Cuca ne-a temperat elanul.

Cabana arata cu desavarsire mult mai bine decat acum doi ani cand am fost ultima oara acolo. Are acoperis nou din tabla, usi si ferestre noi iar camerele sunt refacute. Celor din clubul Romania Pitoreasca trebuie sa le fim recunoscatori ca au salvat aceasca minunata cabana de la disparitie caci daca nu se ocupau ei de ea cu siguranta n-ar mai fi rezistat mult timp.

Dupa o masa sanatoasa de la care nu au lipsit slaninuta afumata, ceapa rosie si bineinteles o cana de vin rosu baietii au incins chitarele. A fost o atmosfera de zile mari la care au luat parte si Grasu cu Cristi impreuna cu cei din clubul Romania Pitoreasca. De departe cea mai simpatica prezenta la petrecerea noastra a fost micuta Catinca care are doar 4 ani. Printre hiturile serii s-a numarat si La Cap de Pod in interpretarea inconfundabila a marelui Babau, dar s-a cantat o varianta usor modificata prin partile esentiale. Intr-o asemenea atmosfera sticlele de Coca Cola la 2.5l s-au golit una dupa alta.

A urmat si surpriza serii, adica tortul facut de Mada pentru Marean care a suflat in lumanarele in aplauzele noastre. Din cauza oboselii acumulate in timpul saptamanii eu am decis sa ma retrag in camera destul de devreme insa restul au continuat petrecerea pana dupa miezul noptii. Inainte de culcare am iesit totusi un pic la aer pentru a admira superba luna plina care se ridica pe deasupra brazilor.

A doua zi trezirea unora dintre noi s-a facut in acorduri de chitara, duioase as putea zice. Dupa o prima serie de melodii romantice care ne-a bagat melancolia pana in maduva oaselor gandul tuturor se indrepta spre cofetaria Iepurasul dar vazand cu cata ardoare cantau baietii am cazut de comun acord sa ne prelungim sederea la cabana pana spre ora 1:00 mai ales ca si de data aceasta cei de la Romania Pitoreasca impreuna cu Catinca ne tineau companie.

Dupa ce am facut nelipsita poza de grup in fata cabanei ne-am luat la revedere de la prietenii nostri si de la dl. Romica facand promisiuna ca la anul prin octombrie-noiembrie sa ne revedem cu siguranta.

Am ajuns si la renumita cofetarie Iepurasul unde am facut o mica pauza pentru a gusta din delicioasele prajituri apoi eu cu Vladimir, Ancuta si Kilo ne-am despartit de restul grupului urmand sa facem o oprire la Vladi la tara unde am fost intampinati de tatal sau cu masa pusa si cu multa voie buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.