Dobrogea revisited – 29-30 martie 2008

De data asta, am ales sa ajung prin locurile prin care nu reusisem sa ajung data trecuta..
 
Astfel, in ordinea cronologica: [prima zi] Petrom Medgidia, Cheile Dobrogei (discutie cu ciobanii), manastirea Colelia (discutie cu maica stareta, care a fost extrem de amabila si ne-a invitat la o ciorba si o mancare de fasole), incercare nereusita de a vizita pesterile dintre Targusor si Gura Dobrogei, cetatea Histria, plaja de la Corbu, plaja de la digul din Navodari; [somnic si papa] Constanta; [a doua zi] OMV Constanta 2, Vama Veche, simigerie Mangalia, Adamclisi, manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei, manastirea Dervent, bacul la Chiciu.
 

 
Remarci: Cheile Dobrogei foarte dragute, manastirea Colelia in completa refacere si o comunitate plina de viata, tot respectul pentru colectivul de maici de acolo pentru ceea ce au putut sa realizeze intr-un timp atat de scurt, la Corbu se gasesc o groaza de scoici, atentie insa la drum; la Navodari, la dig, sedinta foto cu pescarusi; in Mangalia, ca de obicei, aceiasi covrigi extraordinari de buni; la manastirea Pestera Sf Apostol Andrei, foarte fain, pacat ca erau extrem de multi oameni, (ma gandesc ca de Florii va fi arhiplin locul); in schimb drumul bun, asfaltat pana acolo; pestera foarte de efect; in schimb, manastirea Dervent a mers mult mai bine la suflet.. si locatia, si linistea de acolo, chiar si povestea, extrem de faine..
 
Toata povestea cu bacul a tinut cam o ora (cat am asteptat plus cat a durat traversarea efectiva), iar distractia costa 20 de lei de masina. Cel mai interesant mi s-a parut, de altfel ma asteptam oarecum, ca sa ajungi la bac, mergi pe o sosea care are si pe dreapta si pe stanga gard, adica pamant bulgaresc, si treci la cativa zeci de metri de blocurile din Silistra.
 
Vreme faina, soare, cu vant puternic in Vama si la Colelia. Norii si-au facut aparitia doar in a doua zi dimineata. Deja cand plecam din Constanta se cam risipeau..
 
S-a condus ceva peste 800km, s-a consumat sub un rezevor..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.